Renoveren met asbestattest? Goed bezig!

Ben je van plan om je woning of een ander gebouw ouder dan 2001 te renoveren? Dan ben je goed bezig als je vooraf een asbestattest laat opmaken.

En als je al een asbestattest hebt, ben je écht keigoed bezig als je een aanvullend onderzoek laat uitvoeren!

Bron: https://ovam.vlaanderen.be/renoveren

We willen toch allemaal een
betere/gezonde leefomgeving?

Daarom keurde de Vlaamse regering in 2018 het Actieplan asbestafbouw goed dat ervoor moet zorgen dat Vlaanderen tegen 2040 asbestveilig is. Het plan is opgebouwd rond 2 peilers: asbestinventarisatie en asbestverwijdering, en bevat verschillende maatregelen om risicovolle asbesttoepassingen versneld uit onze gebouwen te verwijderen. Enkel asbesttoepassingen in goede staat mogen nog aanwezig zijn in onze leefomgeving. Al het risicovolle asbest moet op een veilige manier weggenomen en opgeborgen worden.

Sfeerbeeld Huispunt | Jouw partner voor asbestattesten, asbestinventarisatie & asbestsloopopvolging

Huis verkopen met asbest dak: vergeet een asbestattest niet!

Je hebt besloten om je huis te verkopen, maar er is één obstakel: je dak bevat asbest. Het verkopen van een huis met een asbest dak kan ingewikkeld lijken, maar met de juiste informatie en stappen kun je dit proces succesvol doorlopen. In dit artikel zullen we de belangrijkste aspecten bespreken waarmee je rekening moet houden bij het verkopen van een huis waarvan het dak asbest bevat.

Sfeerbeeld Huispunt

Asbestinventaris verplichting

Een asbestinventaris is een cruciale maatregel om de blootstelling aan asbestvezels te minimaliseren en de veiligheid op de werkplek te waarborgen. Wat houdt deze verplichting nu juist in, waarom is het zo belangrijk en is het voor ieder bedrijf verplicht om een asbestinventarisatie te laten uitvoeren? Wij leggen het je graag uit. Huispunt is dé specialist in het uitvoeren van asbestinventarisaties.

Sfeerbeeld Huispunt

Asbestinventarisatie: vertrouw op de experts van Huispunt

Dat de aanwezigheid van asbesthoudende materialen potentieel gevaarlijk kan zijn wist je waarschijnlijk al. Misschien wist je echter nog niet dat een asbestinventarisatie verplicht is voor elk bedrijf met werknemers. Een asbestinventaris opmaken is geen simpele klus: daarvoor heb je een gecertificeerde deskundige nodig, zodat alles op de juiste manier kan gebeuren. Moet jij over een asbestinventaris beschikken? Schakel Huispunt in! Jouw asbestinventaris is bij ons in goede handen.

Sfeerbeeld Huispunt

Krijg jouw asbestinventaris van Huispunt

Een asbestinventaris is altijd verplicht voor elk bedrijspand die werknemers in dienst heeft.
Door wie kan een asbestinventaris opgemaakt worden, vraag je je misschien af? Wel, daarvoor moet je een beroep doen op een gecertificeerde asbestdeskundige zoals de experten van Huispunt. Zij onderwerpen de asbestverdachte materialen in het gebouw aan een grondige inspectie en bezorgen je een asbestinventaris in een korte doorlooptijd.

Sfeerbeeld Huispunt

Is een asbestinventarisatie verplicht voor jouw bedrijf? Huispunt legt het uit!

Dat asbestvezels schadelijk zijn voor de gezondheid weet iedereen. Vooral bij niet-hechtgebonden asbesttoepassingen, waarbij de vezels makkelijk vrij kunnen komen, is er een groot risico voor de gezondheid. Wanneer je een bedrijf hebt waarin personeel wordt tewerkgesteld is het natuurlijk belangrijk om hun gezondheid te garanderen. Daarom is het een goed idee om op de hoogte te zijn van eventueel aanwezige asbest, zodat je die op de juiste manier kan laten verwijderen. Maar is een asbestinventarisatie verplicht voor jouw bedrijf? Op die vraag geeft Huispunt je hier een antwoord! Onze deskundigen zijn gespecialiseerd in het opstellen van asbestinventarissen.

Sfeerbeeld Huispunt

Wanneer is een asbestinventarisatie verplicht?

Heb je een asbestinventarisatie nodig? Doe een beroep op de gecertificeerde asbestdeskundigen van Huispunt! Wist je trouwens dat we in iedere regio van Vlaanderen actief zijn? Van West-Vlaanderen tot Limburg: we kunnen iedere klant snel en professioneel van dienst zijn!

Sfeerbeeld Huispunt

Asbestinventaris: prijs op maat berekend

Heb je een vermoeden dat er asbestverdachte materialen in je bedrijfsgebouw aanwezig zijn? Dan is het hoog tijd om een gecertificeerde asbestdeskundige in te schakelen!

Natuurlijk wil je ook een goed zicht hebben op het bijkomend kostenplaatje. In dit artikel vertelt Huispunt op basis van welke factoren de prijs van een asbestinventaris bepaald wordt. Wil je meteen weten wat de kosten zijn voor een asbestinventarisatie van jouw gebouw? Vraag dan direct een offerte op maat: onze gecertificeerde asbestdeskundigen staan klaar voor jou!

Sfeerbeeld Huispunt

Asbest inventarisatie: Huispunt helpt je graag!

Dat de aanwezigheid van asbest in een bedrijfspand het best zo snel mogelijk wordt opgespoord en op de juiste manier verwijderd is een evidentie. Wie je daarvoor moet inschakelen, dat is minder makkelijk. Geen nood: Huispunt staat voor je klaar! Een Huispunt-deskundige bekijkt waar er zich asbest in het gebouw bevindt en maakt hiervan een inventaris op. Onze erkende asbestdeskundigen zorgen ervoor dat jij binnenkort opnieuw op een veilige manier kan werken.

Sfeerbeeld Huispunt

Asbestinventaris opmaken met Huispunt

Dat een asbestinventarisatie verplicht is voor gebouwen waar werknemers tewerkgesteld worden wist je waarschijnlijk al. Hoe dit in zijn werk gaat is echter niet zo simpel. Je hebt namelijk een deskundige nodig die kan nagaan of er in het gebouw asbest aanwezig is. Zo’n deskundige vind je bij Huispunt! Een asbestinventaris opgesteld door een van onze experts is precies wat jij nodig hebt. In dit artikel leggen we je alles uit over hoe Huispunt je kan helpen met een goed asbestbeleid.

Sfeerbeeld Huispunt