Nog steeds geen asbestinventaris voor uw gebouw of bedrijf? Contacteer Huispunt, uw partner in asbest.

Huispunt is gespecialiseerd in het opmaken van asbestinventarissen voor kleine en grote bedrijven. We werken enkel met goed opgeleide ADI’s die snel en efficiënt de situatie in van uw bedrijf in kaart kunnen brengen.

Wist je dat je hoge boetes kan vermijden door tijdig over een asbestinventaris te beschikken. Meer informatie in onze video.

Asbestinventaris nodig voor uw gebouw of bedrijf?

Als u een asbestinventaris nodig heeft, moet u een erkende asbestdeskundige inschakelen. De Huispunt-deskundige zal uw gebouw grondig inspecteren op de aanwezigheid van asbest en een inventaris maken van alle materialen die asbest bevatten.

Het is belangrijk om te weten dat een asbestinventaris verplicht is voor gebouwen waarin werknemers tewerkgestelt worden ongeacht het bouwjaar. Als u niet zeker weet of uw gebouw onder deze categorie valt, kunt u best contact met ons opnemen zodat we dit voor u te kunnen checken.

Een asbestinventaris is niet alleen belangrijk voor de veiligheid van de mensen die in het gebouw werken. Het kan ook juridische gevolgen hebben als asbest niet op de juiste manier wordt behandeld. Doe daarom een beroep op Huispunt om uw gebouw door een erkende asbestdeskundige te laten inspecteren die een sluitende inventaris voor u zal opmaken.

Wat is een asbestinventarisatie?

Volgens de Codex Welzijn op het werk is het voor elke werkgever verplicht om over een asbestinventaris te beschikken, ongeacht het bouwjaar. De wetgeving hieromtrent werd voor het laatst geüpdatet op 11/06/2023.

Een asbestinventaris heeft als doel de aanwezigheid en de toestand van asbesthoudende materialen van het gebouw in kaart te brengen. De inventaris moet beschikbaar gesteld te worden zodat alle werknemers op de hoogte zouden zijn van de aanwezige asbesthoudende materialen.

Het risico-beheersmaatregelplan bevat dwingende adviezen om de omgeving af te schermen van asbestblootstelling of omschrijft voorzorgsmaatregelen die resulteren in asbestverwijdering. Deze besluiten zorgen ervoor dat de gezondheid van de werknemers niet wordt aangetast door schadelijke asbestvezels.

Huispunt, uw expert in asbestinventarisatie

Huispunt is gespecialiseerd de opmaak van asbestinventarissen. Wij bieden een snelle, professionele service met een vlotte, persoonlijke aanpak.

Premium B2B aanbod

Ons groot B2B netwerk (notarissen, vastgoedexperts, etc.) getuigt van onze servicegerichtheid en onze betrouwbare samenwerking. Een partnership met Huispunt biedt tal van voordelen, die we graag aan u toelichten, bij u ter plaatse of bij ons op kantoor. Contacteer ons vrijblijvend en geniet van ons premium B2B aanbod.

Vraag een gratis offerte aan
Of maak een afspraak.

Vul onderstaand formulier in en wij helpen je graag verder.

  verstuur

  Heb je nog vragen of informatie nodig?

  Icoon Usp

  Premium B2B aanbod

  • Commercieel correcte prijszetting
  • Snelle, professionele aanpak
  • Full service pakket (AIA / EPC / KEI)

  Icoon Usp

  Klantentevredenheid

  • Erkende asbestinspecteurs
  Kwalitatieve dienstverlening.
  • Uitstekende klantenservice.
  • Persoonlijke aandacht.
  • Snelle dienstverlening.

  Icoon Usp

  Projectplanning

  • Correcte doorlichting door de asbestinspecteurs
  • Opstellen plan van aanpak.
  • Vooronderzoek gebouw.
  • Grondige analyse en zorgvuldige rapportering
  • Definiëren van vervolgstappen.

  Icoon Usp

  Actief in gans Vlaanderen

  Door onze uitgebreide equipe van keurders in gans Vlaanderen, is vormt afstand voor ons Huispunt geen probleem.

  Waarom kiezen voor huispunt?

  Sfeerbeeld Huispunt Icoon uitroepteken
  Icoon uitroepteken

  Huispunt is actief in heel vlaanderen

  Wij hebben ADI’s (asbestdeskundigen-inventarisatie) in gans Vlaanderen. Voor Huispunt is dan ook geen enkele afstand te ver. Wij zijn actief van West-Vlaanderen tot Limburg, met ADI’s in elke regio. Zo kunnen we iedere klant snel en degelijk van dienst zijn.

  We investeren continu in de aanwerving van asbestinspecteurs. Zo kunnen we u een uitmuntende, snelle service garanderen.

  Een professionele aanpak en vakkennis staan bij Huispunt voorop. Al onze keurders hebben een intensieve opleiding genoten. Ze scholen zich ook voortdurend bij, om hun kennis van de wettelijke aspecten up-to-date te houden.

  Icoon uitroepteken