Huispunt maakt voor u het sloopopvolgingsplan op en voert het eventuele controlebezoek uit

Onze sloopdeskundigen kregen een uitgebreide opleiding in sloopopvolging en zijn allen gecertificeerd. Hun professionele aanpak en kennis expertise maken het verschil ‘on the field’.

Wat is een sloopopvolgingsplan?

Een sloopopvolgingsplan bevat een gedetailleerde inventaris van alle bouwmaterialen in een gebouw dat zal worden gesloopt. Het dossier beschrijft hoe het sloopproces zal verlopen en welke maatregelen er genomen moeten worden om dit op een veilige en milieuvriendelijke te laten gebeuren. Huispunt maakt voor u het sloopopvolgingsplan op en voert het eventuele controlebezoek uit.

Wat kunt u verwachten?

Wanneer u een sloopopvolgingsplan aanvraagt, komen onze deskundigen een grondige inspectie uitvoeren van het pand of de installaties die gesloopt zullen worden. Hierbij wordt onderzocht of er sprake is van asbesthoudende materialen en in welke mate deze aanwezig zijn.

Op basis van deze inspectie wordt vervolgens een gedetailleerd sloopopvolgingsplan opgesteld. Dit plan bevat onder andere informatie over de aanwezige asbesthoudende materialen, de locatie en omvang ervan, de saneringsmethoden die gebruikt worden om het asbest te verwijderen en de veiligheidsmaatregelen die genomen worden om de blootstelling aan asbest te voorkomen.

Huispunt biedt u professionele begeleiding en ondersteuning tijdens het gehele sloopproces. Dit omvat onder andere het toezicht op de sanering van de asbesthoudende materialen, het controleren van de luchtkwaliteit tijdens en na de sanering en het opstellen van een eindrapportage om aan te tonen dat de sloop veilig en verantwoord heeft plaatsgevonden.

Wanneer is een sloopopvolgingsplan verplicht?

Een sloopopvolgingsplan is verplicht bij de sloop of ontmanteling van gebouwen of infrastructuurwerken waarvoor een omgevingsvergunning nodig is.
Voor gebouwen is het van toepassing:

• bij niet-residentiële gebouwen vanaf een totaal betrokken bouwvolume groter dan 1000 m³.
voor in hoofdzaak residentiële gebouwen (= maximaal een derde van het betrokken bouwvolume heeft geen woonfunctie) met een betrokken volume groter dan 5000 m³.

Financieel voordeel

Een grondige sloopopvolging kan helpen bij het identificeren van eventuele asbesthoudende materialen in uw gebouwen of installaties voordat de sloop begint. Dit kan voorkomen dat asbest tijdens de sloop vrijkomt en daarmee het risico op blootstelling en de bijbehorende kosten en aansprakelijkheid verminderen.

Een sloopopvolging helpen bij het efficiënter beheren van de sloopkosten. Door inzicht te krijgen in de aard en omvang van de asbestproblematiek en de bijbehorende saneringskosten, kunt u een betere planning maken van uw budget en voorkomen dat u onverwachte kosten moet maken tijdens de sloop.

Ook draagt een sloopopvolging bij aan het behoud van de waarde van uw vastgoed. Als asbest onbeheerd achterblijft na de sloop kan dit een negatieve invloed hebben op de verkoop- of verhuurwaarde van uw pand of grond.

Een bijkomend voordeel is dat het risico’s van aansprakelijkheid sterk vermindert. Door de aanwezigheid van asbest te identificeren en te zorgen voor een zorgvuldige sanering, kunt u aansprakelijkheidsclaims voorkomen die voortvloeien uit blootstelling aan asbest.

Sloopopvolgingsplan Tracimat

Het Tracimat systeem zorgt er dus voor dat het afval van de sloopwerkzaamheden traceerbaar is, terwijl sloopopvolging ervoor zorgt dat de sloopwerkzaamheden veilig en verantwoord worden uitgevoerd en dat het afval op een juiste manier wordt verwijderd en verwerkt. Door samen te werken met een erkende deskundige voor sloopopvolging, kan uw klant ervoor zorgen dat zij voldoen aan de Tracimat-regelgeving en dat de sloop veilig en verantwoord plaatsvindt.

Vraag een gratis offerte aan
Of maak een afspraak.

Vul onderstaand formulier in en wij helpen je graag verder.

  verstuur

  Heb je nog vragen of informatie nodig?

  Icoon Usp

  Premium B2B aanbod

  • Commercieel correcte prijszetting
  • Snelle, professionele aanpak
  • Full service pakket (AIA / EPC / KEI)

  Icoon Usp

  Klantentevredenheid

  • Erkende asbestinspecteurs
  Kwalitatieve dienstverlening.
  • Uitstekende klantenservice.
  • Persoonlijke aandacht.
  • Snelle dienstverlening.

  Icoon Usp

  Projectplanning

  • Correcte doorlichting door de asbestinspecteurs
  • Opstellen plan van aanpak.
  • Vooronderzoek gebouw.
  • Grondige analyse en zorgvuldige rapportering
  • Definiëren van vervolgstappen.

  Icoon Usp

  Actief in gans Vlaanderen

  Door onze uitgebreide equipe van keurders in gans Vlaanderen, is vormt afstand voor ons Huispunt geen probleem.

  Waarom kiezen voor Huispunt?

  Sfeerbeeld Huispunt Icoon uitroepteken
  Icoon uitroepteken

  Huispunt is actief in heel Vlaanderen.

  Wij hebben ADI’s (asbestdeskundigen-inventarisatie) in gans Vlaanderen. Voor Huispunt is dan ook geen enkele afstand te ver. Wij zijn actief van West-Vlaanderen tot Limburg, met ADI’s in elke regio. Zo kunnen we iedere klant snel en degelijk van dienst zijn.

  We investeren continu in de aanwerving van asbestinspecteurs. Zo kunnen we u een uitmuntende, snelle service garanderen.

  Een professionele aanpak en vakkennis staan bij Huispunt voorop. Al onze keurders hebben een intensieve opleiding genoten. Ze scholen zich ook voortdurend bij, om hun kennis van de wettelijke aspecten up-to-date te houden.

  Icoon uitroepteken