06/02/2024

Een huis met asbest verkopen: wat zijn de mogelijkheden?

Een huis met asbest verkopen kan een uitdaging zijn. Asbest is namelijk een belangrijk onderwerp bij het verkopen van een huis vanwege de gezondheidsrisico’s en de wettelijke... Lees meer

De gevaren van asbest

Asbest is een gevaarlijk mineraal dat ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken zoals asbestose en longkanker, wanneer de vezels worden ingeademd. Daarom is het belangrijk om de aanwezigheid van asbest in een huis te identificeren en passende maatregelen te nemen om de blootstelling eraan te minimaliseren. Daarnaast zijn er in België wettelijke verplichtingen met betrekking tot de verkoop van een huis met asbest, die moeten worden nageleefd.

 

Asbestattest: een belangrijke stap bij de verkoop van een huis

Voordat je een huis met asbest verkoopt, moet je bepaalde stappen volgen om aan de wettelijke vereisten te voldoen. Zo ben je als eigenaar verplicht om een geldig asbestattest aan de kopers te verstrekken.
Een asbestattest is een document dat aantoont of er al dan niet asbest aanwezig is in het huis en welke maatregelen zijn genomen om het aanwezige asbest te beheersen. Het attest moet worden opgesteld door een gecertificeerd asbestdeskundige.

 

Wat is het verschil tussen een asbestattest en een asbestinventarisatie?

Een asbestinventarisatie is een gedetailleerd onderzoek waarbij een specialist het hele huis inspecteert op de aanwezigheid van asbest en dit richt zich tot bedrijven met werknemers. Als particulier, heb je nood aan een asbestattest, die de aanwezigheid of afwezigheid van asbest in het huis onderzoekt en bevestigt alsook de genomen beheersmaatregelen.

Wanneer is een asbestattest verplicht in België?

Een asbestattest is verplicht bij de verkoop van een gebouw in België waarvan de bouwvergunning vóór 2001 is afgegeven. Dit geldt voor zowel residentiële als commerciële en openbare gebouwen.
Het attest moet worden opgesteld door een erkend asbestdeskundige. Het asbestattest geeft aan of er al dan niet asbest aanwezig is in het gebouw en welke maatregelen zijn genomen om de blootstelling aan asbestvezels te beheersen. De koper moet dus door de verkoper duidelijk geïnformeerd worden over de mogelijke asbestgerelateerde risico’s in het pand. Is een woning asbestvrij, dan zal een asbestattest kandidaat-kopers geruststellen. Zo weten ze dat er later geen verrassingen met betrekking tot asbest zullen opduiken.

Het asbestattest moet aan de koper worden overgemaakt nog voor de notariële akte van verkoop wordt verleend. Deze verplichting geldt trouwens ook wanneer het om een appartement gaat. Het is belangrijk om te voldoen aan dit vereiste om mogelijke juridische problemen en vertragingen bij de verkoop te voorkomen.

 

Moet ik asbest verwijderen voordat ik mijn huis verkoop?

Als je een huis met asbest wilt verkopen, is het niet altijd verplicht om het asbest te verwijderen. De wetgeving in België vereist echter wel dat je de koper informeert over de aanwezigheid van asbest en de nodige maatregelen die zijn genomen.
In sommige gevallen kan het raadzaam zijn om het asbest te verwijderen voordat je het te koop aanbiedt, vooral als er een hoog risico op blootstelling aan asbestvezels bestaat. Het saneren van het huis kan de verkoopwaarde verhogen en potentiële kopers geruststellen. Het is belangrijk om de specifieke situatie van jouw huis te beoordelen en professioneel advies in te winnen om de juiste beslissing te nemen.

 

Kan ik mijn huis verkopen als er asbest aanwezig is?

Ja, je kan je huis verkopen zelfs als er asbest aanwezig is. Het is echter essentieel om de koper op de hoogte te stellen van de aanwezigheid van asbest en de genomen maatregelen om de blootstelling te minimaliseren. Het is belangrijk om eerlijk en transparant te zijn over de situatie, omdat het verzwijgen van de aanwezigheid van asbest juridische consequenties kan hebben én het vertrouwen van potentiële kopers kan schaden.

 

Moet de koper de kosten dragen voor de asbestverwijdering?

In de meeste gevallen is de verkoper verantwoordelijk voor de uitvoering en draagt hij de kosten hiervan.
We raden aan dat jij als koper goed het attest bekijkt en een juiste inschatting maakt naar de kosten toe en deze bijvoorbeeld als onderhandelingstool in te zetten.

 

Asbest attest nodig? Kies voor Huispunt!

Huispunt is een dynamisch bedrijf met ruime expertise wat asbest aangelegenheden betreft. Onze gecertificeerde asbestdeskundigen hebben de nodige opleidingen achter de rug en scholen zich voortdurend bij om mee te zijn met de nieuwe technieken en ontwikkelingen. Zo kunnen we onze klanten telkens professioneel en efficiënt van dienst zijn.

Ons team is actief in elke regio van Vlaanderen: afstand is voor ons dus geen probleem. Wist je trouwens dat je bij ons een asbestattest binnen vijf werkdagen na de inspectie kan krijgen? Neem vandaag nog contact op om zo snel mogelijk een bezoek van onze deskundige in te plannen!

Huispunt, jouw one-stop-shop voor de nodige attesten en certificaten

Als je een betrouwbare partner zoekt voor jouw asbest aangelegenheden, dan ben je bij Huispunt aan het juiste adres. Met onze uitgebreide kennis en ervaring kunnen we je helpen met alle aspecten van asbestinventarisatie.

Ook voor zaken zoals een KEI- of EPC-attest kan je bij ons terecht. Daarnaast voeren we ook erkende schattingen uit. Als een gedreven “one-stop” servicepunt voor keuringen en attesten voor gebouwen bieden we onze klanten in elke regio van Vlaanderen een persoonlijke, uitmuntende all-round service.

Neem contact op voor meer info over onze diensten of maak meteen een afspraak!